Att njuta av sina barns sällskap!

Vi har alla mycket att göra och ibland blir det lite för mycket med barn och jobb och allting annat som ska hinnas med i vardagen. Inte helt sällan går stressen ut över just barnen då det är umgänget med dem som ofta blir lidande.

Jag är av den åsikten att om man har skaffat barn så ska man också ta vara på denna ynnest och verkligen njuta av deras sällskap! Jag har olika sätt att ordna med detta så att jag får så mycket tid med dem som möjligt. De ska känna sig prioriterade framför städning, shopping och annat och jag gör allt jag kan för att det ska vara så!

Det finns många sätt att ta vara på tiden man har med sina barn, det gäller bara att hitta de sätt som passar en själv bäst!

Ta en dag ledigt!

Jag har faktiskt gjort som så att jag är ledig en dag i veckan så att jag kan vara hemma och bara vara mamma och min sambo gör detsamma. Än så länge är våra barn så små så att vi verkligen kan njuta av den där extra dagen varje vecka, då de inte har någon skola att gå till ännu.

Alla har ju inte lika flexibla jobb som vi har turen att ha och inte heller alla anser sig ha råd med att vara lediga en extra dag i veckan, så visst, detta är absolut inte en lösning som passar alla.

Gör saker som barnen gillar!

lekplats

När man är ledig i vanliga fall så är det ju mycket som ska hinna med, så det blir mycket städning, handlande av mat med mera, men det går att ordna så att det blir roligare för barnen även de dagar man måste sköta hushållssysslor.

Man kan exempelvis passa på att handla i en butik som ligger nära havet så att man kan leka där, ett glasshak där barnen kan få en glass, gå till ett spännande museum, en rolig utställning, en lekplats som är lite extra spännande eller något annat. Då får man både glada och nöjda barn och handling avklarad på en gång!

Glöm tidseffektivitet för åtminstone en dag

Vi antingen är, eller så försöker vi åtminstone alla att vara så tidseffektiva i vår vardag som möjligt. När man har det över sig hela tiden så kan det vara svårt att bara chilla med barnen helt på deras villkor minst en gång i veckan, men testa så ska du få se hur fantastiskt det känns!

Att se barnen vara nöjda och glada och att få känna att man sett till att göra allt för att de ska få en dag där de verkligen bestämmer är oerhört givande för hela familjen och i alla fall är det så för oss att det gör att hela veckan extra rolig för oss alla!

Nu är det ju som sagt inte alla som kan ha en dag i veckan ledigt så som vi gör på grund av att man har ett jobb som kräver att man är på plats minst 5 dagar i veckan, men alla ni som har möjligheten att göra såhär – gör det!