Träning som föräldrar

Vad ska man göra när man har barn och vill hålla igång träningen? När man ska skapa små luckor för sig och sin partner för att det ska finnas plats att göra något annat än att jobba och ta hand och hus och hem? Det finns mängder av svar på den frågan, men enligt mig så kan svaret faktiskt finnas i att skapa en enklare vardag för sig själv genom att uppdatera hemmet en aning. (läs gärna mitt inlägg om träning efter förlossning också).

Vad jag ska skriva nu kommer göra många av er irriterade, eftersom många av er känner att den enda fritid är den ni får utanför hemmet, men jag menar att det också är fritid att vara hemma med sin familj.

Hemma hos oss

Hemma hos oss har vi börjar träna hemma på kvällarna istället för att stressa iväg till gymmet och bråka om vems tur det är att få träna och vems tur det är att diska upp och ta hand om tvätten. Om man hela tiden ska se varenda hushållssyssla som ett stort problem så går det åt skogen, Det bästa är att acceptera att man får ta hand om det och att dela upp det så bra som möjligt.

För att underlätta så har vi köpt hem både roddmaskin, skivstång, bra och proffsiga hantlar med mera. Vi har snart ett helt gym i källaren och det funkar superbra för oss att träna hemma istället. Mest nöjda är vi med roddmaskinen som vi använder flera timmar om dagen säkert! (Vill du också köpa en kan jag rekommendera denna hemsidan med fakta, övningar och topplista). Inget mer tjafs om vem som ska dra iväg till gymmet, utan nu kan vi träna efter att kidsen har somnat. Vi kan till och med träna tillsammans!