Hur man håller igång träningen efter förlossning

Jag har alltid brunnit för träning på olika sätt. Jag har som ung spelat fotboll, innebandy, ridit och simmat. Men på senare år har jag mer och mer fått upp ögonen för gymträning och fitness. Hur som helst var jag i väldigt bra form innan min första graviditet. Jag läste och hörde mycket om hur många mammor helt förlorade sin form och även träningslust. Det är ett klassiskt fenomen att gå upp i vikt efter en graviditet. jag bestämde mig för att inte falla i den fällan.

Mina träningstips för mammor:

  • Planera din träning i förväg! Tänk inte ”jag ska försöka träna några pass denna vecka” utan bestäm exakta dagar och vad du ska göra då!
  • Förenkla träningen. Att ta sig till ett gym eller en träningsanläggning tar tid och kan kännas jobbigt om man är stressad (vilket alla mammor är). Detta löser man lätt genom att köpa olika träningsredskap man kan ha i hemmet, eller varför inte min favorit, ett par gåstavar!
  • Sätt inte för höga krav på dig själv. Som nybliven mamma är det bättre med ett dåligt pass än inget alls.

gång med gåstavar

Men min favoritträning som mamma är som jag nämnde ett par gåstavar. Det största och viktigaste i början är att hålla vikten och det gör man enklast med ett par gåstavar. Samtidigt behöver man inte ta sig till ett gym utan det är bara att ge sig ut och promenera! Stavarna gör att du bränner extra mycket kalorier och får bättre träning (tex i armarna) jämfört med vanlig gång.

Följ dessa tips och jag garanterar att det kommer gå bra 🙂

Behöver du ändå hjälp med träningsscheman och PT’s kan jag rekommendera nordic wellness som har bra utbud, även för mammor!